Чиновнику міськради повідомили про підозру в махінаціях на ремонтах будинків

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові викрили діяльність злочинної групи, учасники якої створили і реалізували схему крадіжки коштів з бюджету. За даними слідства, в складі групи – керівництво одного з департаментів міськради і директор ТОВ.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що зловмисники привласнювали кошти за допомогою махінацій з вартістю будматеріалів, використаних при проведенні ремонтів і капремонтів житлових будинків. Протягом 2019 директор ТОВ, попередньо погодивши з керівництвом департаменту, вносив до кошторисної документації та актів виконаних робіт завищену вартість будматеріалів. Заступник директора департаменту – підписував документи із завищеними цінами.

“За попередніми даними, вказаними неправомірними діями Харківській міській раді завдано збитків на сотні тисяч гривень. Точна сума встановлюється”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі повідомили про підозру за фактом заволодіння майном, вчиненим організованою групою, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч.3 ст. 28, ч.1 ст. 366 КК) двом учасникам групи – заступнику директора департаменту і цивільній особі. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Якщо вина підозрюваних буде доведена, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення місця знаходження інших членів організованої групи з метою вручення їм підозрою в скоєнні злочинів.

Як повідомляв Харків Times, в березні цього року слідчі повідомили про підозру одному з керівників управління з будівництва, ремонта та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради, який прийняв неякісні опори при ремонті моста на проспекті Льва Ландау.