В інфекційній лікарні встановлюють нову 20-кубову кисневу цистерну (фото)

Фото: suspilne.media

5 листопада до Харківської обласної інфекційної лікарні доставили нову кисневу цистерну. Її об’єм становить 20 кубометрів, що майже в сім разів більше, ніж у нинішньої бочки (3 куб).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Передбачається, що потужність цистерни повністю покриє потреби лікарні в лікуванні пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19. За словами представника компанії-виробника “Мессер Україна” Євгена Кашкіна, дана ємність здатна забезпечити 300 кисневих точок.

“Нова цистерна здатна забезпечити безперервно до чотирьох діб забезпеченням киснем … Нинішня бочка (3 куб.) перемерзає від того, що дуже велика кількість потрібна більше, ніж вона здатна генерувати. Тому ми встановлюємо велику ємність, яка має більші показники”, – розповів керівник спеціалізованого підприємства Східного регіону “Мессер Україна” Євген Кашкін.

Він також зазначив, що подібні бочки – зараз дефіцит, на виготовлення кожної потрібно від чотирьох місяців до півроку.

Директор Харківської обласної інфекційної лікарні Павло Нартов повідомив, що в установі 107 точок доступу кисню магістрального, більше 40 кисневих концентраторів.

“Від бочки живляться апарати ШВЛ і киснева магістраль. Зараз в нашій лікарні таких точок 67, за рахунок дитячої лікарні – там 40”, – повідомив Павло Нартов.

За словами Нартова, в медустанові немає вільних місць, а кількість важкохворих збільшується.

“На сьогоднішній день наш лікувальний заклад завантажений на 100%. Наша лікарня розрахована на 290 ліжок, у нас на ранок 290 хворих. У реанімації 12 хворих і, крім цього, ще в звичайних відділеннях 26 апаратів ШВЛ”, – сказав Нартов.

Планується, що нова киснева цистерна запрацює з наступного тижня.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9:00 5 листопада виявили 40 330 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 771 з яких – за минулу добу.

В обласному госпіталі ветеранів війни почали проектувати лінії для підведення кисню.

З 6 листопада в область почнуть поставляти кисневі концентратори. Планується, що Харківська область отримає 400 кисневих концентраторів.