Застосування касових апаратів для «спрощенців» відтермінують на рік

Фото: depositphotos.com

У Верховній Раді готують законопроект, який передбачає відтермінування застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на рік — до 1 січня 2022 року.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення lb.ua з посиланням на голову Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Відповідну заяву спікер Ради зробив на засіданні парламенту. За словами Разумкова, це консолідована позиція всіх фракцій і груп, що працюють в Раді.

«Була прийнята одноголосна позиція про те, щоб відтермінувати застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на 1 рік — до 1.01.2022 року. Це консолідована позиція всіх фракцій і груп, які працюють в Раді», — сказав спікер.

Разумков зазначив, що 4 листопада буде дано доручення комітету невідкладно розглянути цей законопроект, і розгляд пройде того ж дня.

«Сподіваюся, що він буде підтриманий за основу і в цілому», — додав спікер.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Верховна Рада зобов’язала ФОП 2-4 категорій переходити на касові апарати. Вимога набуває чинності з 2021 року (крім ризикових галузей).

Згідно з документом, від необхідності використовувати РРО звільняються ФОП першої категорії. Для ФОП другої-четвертої категорій, які продають побутові товари з гарантійним ремонтом або медикаменти, РРО обов’язкові з 1 жовтня 2020 року. З 2021-го до них додадуть ФОП, що продають ювелірні товари, текстиль, користовані товари в магазинах, ресторанах і кафе, турагентства, готелі та хостели. Для інших ФОП РРО будуть обов’язковими, якщо їхній щорічний дохід перевищує 1 млн гривень.