Харків’яни вийшли на акцію пам’яті Катерини Гандзюк (фото)

Сьогодні, 4 листопада, в день другої річниці від дня смерті громадської активістки Катерини Гандзюк, в Харкові, неподалік від обласного управління Нацполіції з’явилося графіті з портретом і цитатою Гандзюк.

Про це Харків Times дізнався з соцмереж.

Як повідомив пізніше кореспондент Суспільного, ввечері харків’яни вийшли до стіни з графіті на акцію пам’яті та запалили свічки.

Вшанувати пам’ять Каті Гандзюк на вулицю Чернишевську, 14 (навпроти Муніципальної галереї) прийшли близько 20 осіб. Учасники акції встановили біля стіни проектор та організували показ документального фільму про справу Каті.

За словами організаторів, мета акції — привернути увагу до розслідування злочину, яке за два роки не просунулося ані на крок.

 

Як повідомляв Харків Times, херсонську активістку та радника мера Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018 року. Дівчина з опіками потрапила до реанімації. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні.

4 листопада 2018 року, в день смерті активістки, в Харкові близько 200 осіб вимагали від правоохоронців знайти та покарати замовників вбивства Катерини Гандзюк.

11 лютого 2019 року голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства радника міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

15 лютого 2019 року суд вирішив взяти Мангера під варту на 17 днів з правом внесення застави. Того ж дня голова Херсонської облради цим правом скористався, а 18 лютого — вийшов на роботу.

18 травня 2019 року харків’яни приєдналися до всеукраїнської акції «Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?»