Житель Первомайського обладнав арсенал на очисних спорудах (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

У місті Первомайський Харківської області поліцейські виявили зброю і боєприпаси зі схованки, обладнаній на території очисних споруд комунального підприємства.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Інформацію про те, що один з жителів Первомайського незаконно зберігає вогнепальну зброю, поліцейські отримали в липні цього року.

Дані відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили особу правопорушника. Ним виявився 56-річний житель міста Первомайського.

“31 жовтня працівники поліції провели огляд місця події, в ході якого виявили та вилучили предмет, схожий на гвинтівку «Мосіна», 438 патронів до гвинтівки «Мосіна» калібру 7,62 мм та 7 пластикових коробок з сипучою речовиною, схожою на порох загальною вагою близько 300 грамів. Чоловік відмовився від надання пояснень щодо походження зброї та боєприпасів.”, – розповіли в поліції.

Вилучене направлено для проведення експертного дослідження.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, в гаражі жителя Первомайського правоохоронці вилучили понад 100 гільз, 25 набоїв калібру 45 мм, два снаряди калібру 40 мм, 77 куль і близько 100 грамів пороху.