Спеціаліст з кібербезпеки пішов від Кучера через «іспанський сором»

Фото: facebook.com/knysh.nikita

Спеціаліст з кібербезпеки Микита Книш звільнився з посади радника голови Харківської обласної державної адміністрації.
Про це Харків Times дізнався з повідомлення самого Микити Книша на його сторінці в Facebook.
Причиною свого вчинку IT-фахівець назвав «іспанський сором». Саме так написано в офіційній заяві про звільнення, фото якої Книш доклав до свого допису.
Вже колишній радник губернатора повідомив, що відклав своє звільнення до оголошення результатів виборів, щоб жодним чином не нашкодити Олексію Кучеру як політику, проте тепер відчуває за собою повне моральне право висловити всі претензії. А вони такі (пунктуація авторська).

«Доводжу до Вашого відома причини мого відходу:

1) Іспанський сором — який я відчуваю, щодо державної політики президента Зеленського і партії “Слуга Народу” та деяких Ваших заяв.
2) Не виконання з Вашого боку НІЯКИХ обіцянок даних особисто мені і цілій низці людей в моєму оточенні.
3) Цілковита імпотенція Вашої команди, команди президента і нездатність організувати хоч якусь роботу значної частини державної вертикалі влади.
4) Реванш проросійських сил, який став можливий завдяки значній кількості управлінських помилок з боку влади і особисто Вас, як представника влади », — написав Книш.
Він також висловив невдоволення стилем і деякими гаслами виборчої кампанії Олексія Кучера і заявив, що в жодному разі більше не бажає мати справ з Кучером-політиком.
У той же час Книш підкреслив, що, як і раніше, цінує і любить Кучера-людину: «Я більш не вірю в тебе, як в політика, але вірю в тебе, як людину. Дам вже людську пораду (не по роботі): постарайся […] повернутися до того, що змусило тебе туди піти — загострене почуття справедливості, те спільне, що поєднувало тебе і наших однодумців. […] Ти мав боротися з системою, а не стати її частиною. […] Закінчиш з політикою або знайдеш в собі совість або хоча б щось людяне — пиши, телефонуй, поговоримо, а поки … удачі …»
Посвідчення та оригінал заяви Микита Книш пообіцяв прислати до обладміністрації поштою.

Фото: facebook.com/knysh.nikita

Як повідомляв Харків Times, губернатор Харківської області Олексій Кучер заявив, що керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта заборонив допускати до Центру працівників Харківської облдержадміністрації для проведення аудиту.

Заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробогача заявляв, що до Кабміну було подано документи «на розгляд звільнення Олексія Кучера з посади голови Харківської обласної державної адміністрації».