У Харкові напали на журналістів, які приїхали на зйомки будівництва дороги через ТЦ “Барабашово”

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові поліцейські розслідують обставини нападу на журналістів, які приїхали на зйомки будівництва дороги через ТЦ “Барабашово”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Із заявою про напад до Київського відділу поліції 30 жовтня десь о 16:45 звернулася журналістка регіонального відділу телеканалу “112 Україна”. За її словами, вона разом зі своєю та іншими знімальними групами прибули на парковку, розташовану поблизу супермаркету по вулиці Шевченка, для висвітлення процесу будівництва дороги.

“Журналісти знаходились у вільній від огорожі зоні, були одягнені у кепки і жилети з написом “Преса” із відповідними бейджиками та здійснювали свою професійну діяльність. В цей час до знімальних груп підбігли близько десятка молодиків і поштовхами відтіснили групу журналістів у бік супермаркету. Журналісти показали редакційні посвідчення, повідомили про здійснення професійної діяльності, але група чоловіків почала виштовхувати представників ЗМІ з місця проведення відеозйомки”, – розповіли в поліції.

Молодикам вдалося відтіснити журналістів з місця проведення зйомки. При цьому нападники намагалася вибити з рук камери і мобільні телефони.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння вказаного злочину і їх затримання.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

На будівельному майданчику нової дороги в районі станції метро “Київська” була спроба підпалу будівельної техніки. Невідомі кинули через паркан кілька пляшок із запальною сумішшю, внаслідок чого загорілися три вантажівки. Харківська міськрада звинувачує у цьому нардепа Олександра Фельдмана.