У Харкові поліція розслідує пропажу документів у виборчкомі

У Харкові поліція відкрила кримінальне провадження про порушення виборчого законодавства за заявою заступника голови територіальної виборчої комісії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Чоловік заявив, що 29 жовтня в 17:00 в приміщенні територіальної виборчої комісії, яка розташована на площі Героїв Небесної Сотні, під час перевірки документації було виявлено відсутність 4 протоколів підрахунку голосів і 3 постанов ДВК із зазначенням відповідальних за транспортування.

Слідчі Основ’янського відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 158-3 КК (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої урни, списку виборців або учасників референдуму). Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на термін від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.

Як повідомляв Харків Times, протягом всього виборчого процесу до поліції надійшло 233 повідомлення про можливі порушення законодавства, відкрито 11 кримінальних проваджень.