Піде під суд колишня в.о. мера Дергачів за розтрату 200 тисяч гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

Колишню чиновницю Дергачівського міськради судитимуть за розтрату 193 тисяч 500 гривень. 29 жовтня обвинувальний акт щодо чиновниці направлено до суду для розгляду по суті.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Повідомляється, що обвинувачена протягом 2017-2018 років укладала договори з адвокатськими об’єднаннями про надання адвокатських послуг колишнім працівникам Дергачівської міської ради в межах досудового розслідування за відкритими в різний період кримінальними виробництвами. Оплата цих послуг здійснювалася за гроші територіальної громади. Всього в результаті злочинних дій місцевому бюджету було завдано збитків на суму 193 500 гривень.

Судити обвинувачену будуть по ч. 1 ст. 367 КК (службова недбалість). Чиновниці загрожує штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 до 68 тисяч гривень) або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, розтрату коштів місцевого бюджету на суму 193 тисячі 500 гривень зробила жінка, яка тимчасово очолювала міськраду в Дергачах. Навесні цього року їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 191 КК (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.