Міськрада спростовує інформацію, що Блок Кернеса набрав лише 30% голосів в облраду

Фото: city.kharkov.ua

Харківська міська рада спростовує поширену вчора, 29 жовтня, низкою ЗМІ з посиланням на члена обласної виборчої комісії від ОПЗЖ інформацію, що Блок Кернеса набрав 30% голосів до Харківської обласної ради.

Про це Харків Times дізнався із заяви міськради.

“Звертаємо увагу ЗМІ, що до цієї заяви треба ставитися як до передчасної і політично ангажованої, оскільки ОПЗЖ вважала і вважає Харків і область базовим для себе регіоном і намагається всіляко занизити результати переможця виборів. Акцентуємо увагу на тому, що обласна виборча комісія не отримала ще жодного протоколу з округів, розташованих безпосередньо в Харкові. А це означає, що як тільки ці протоколи надійдуть – а це відбудеться не пізніше 2 листопада, – результати всіх учасників виборів будуть скориговані”, – йдеться у заяві.

У ній повідомляється, що за результатами паралельного підрахунку голосів, лідером виборів до обласної ради дійсно є “Блок Кернеса – Успішний Харків”, але з результатом не в 30%, а майже в 35%. Результати ОПЗЖ, згідно з цим же підрахунком, значно зменшаться – з 24% до 21%. Також до облради проходять “Слуга народу” з 12,7%, “Блок Світличної “Разом!” з 12,34% і “Європейська солідарність” з 8,02%.

Також паралельний підрахунок голосів говорить про те, що переможцем виборів до Харківської міської ради є блок чинного мера з результатом у 38%, ОПЗЖ – на другому місці (20,96%). Далі йдуть “Європейська солідарність” – 8,99%, “Слуга народу” – 8,76%, “Партія Шарія” – 6,56% і “Блок Світличної “Разом!” – 6,14%.

“Харківська міська рада розуміє, з якою метою політичні опоненти Геннадія Кернеса почали вкидати в інформаційний простір цифри, що не відповідають результатам волевиявлення у місті та області. І відповідально заявляє: подібні маніпуляції не допоможуть скорегувати справжні результати виборів в потрібну їм сторону. Ми закликаємо всі політичні сили, що пройшли як до міської, так і до обласної рад, залишити політичну боротьбу осторонь, оскільки вибори вже закінчилися, і готуватися до спільної роботи на благо Харкова та регіону. Тільки співпрацюючи, ми зможемо зробити життя жителів Харкова та області кращим і комфортнішим”, – йдеться у документі.