У Харкові на офісі ОПЗЖ розмістили портрети Стуса

Фото: Світанок / Facebook.

29 жовтня в Харкові на вивісці громадської приймальні міської організації партії «Опозиційна платформа за життя», з’явився напис “сепар” а на стінах – портрети поета Василя Стуса, який за радянської влади був засуджений влади за проукраїнську позицію та помер в таборі особливого режиму.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення громадської організації “Світанок” в Facebook.

“Сьогодні небайдужі харків’яни нагадали, що вбивця Стуса не зможе приховати правди, приховати те, що він причетний до загибелі українського поета та залишили “привіт” біля офісу ОПЗЖ.
Правду не заборонити!”, – йдеться в повідомленні.

Голова Харківської міської організації ОПЗЖ Андрій Лесик, соратник Віктора Медведчука, який за радянських часів був адвокатом Стуса, поки не прокоментував подію.

Як повідомляв Харків Times, Віктор Медведчук через суд домігся заборони на поширення книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Відповідне рішення ухвалив 19 жовтня Дарницький районний суд м. Києва. Подаючи позов Медведчук заявив, що у дев’яти епізодах книги Кіпіані містяться висловлювання, що не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика. У цих епізодах Кіпіані розповідає про Медведчука як адвоката Василя Стуса на процесі 1980 року.

Після того, як стало відомом рішення суду по процесу “Медведчук проти Кіпіані” українці в лічені хвилини розкупили книгу про Стуса, і харківське видавництво надрукує новий тираж книги «Справа Василя Стуса».