Музиканти віддали частину гонорару матері загиблого в авіатрощі під Чугуєвом курсанта

Фото: Харків Times

Після завершення концертного туру «Дніпро – Харків – Полтава» гурт «Пирятин перерахував кошти Оксані Скочковій, матері курсанта ХНУПС Олександра Скочкова, який загинув 25 вересня під час навчального польоту поблизу Чугуєва.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення гурту “Пирятин” у Facebook.

“Як і обіцяли, частину заробітку з нашого туру Дніпро-Харків-Полтава, а також гроші зібрані вами під час наших виступів, ми перераховуємо родині загиблого в авіакатастрофі Ан-26 штурмана авіаційної ескадрильї 25-ї гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади Збройних сил України Олександра Скочкова”, – розповіли музиканти.

Батько курсанта, штурман Ігор Скочков, був у складі екіпажу військово-транспортного літака Іл-76, який проросійські терористи збили над Луганським аеропортом у червні 2014 року.

26-го вересня музиканти гурту повідомили про створення фонду для допомоги сім’ям загиблих у авіакатастрофі військового літака Ан-26 та закликали своїх шанувальників до нього долучитися.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, на відстані близько 1 км від міста у напрямку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак. На борту знаходилося 27 військових, 25 з них загинули під час катастрофи, ще один курсант, що отримав 90% опіків, помер наступного дня у лікарні.

28 жовтня Урядова комісія з розслідування катастрофи Ан-26Ш офіційно оприлюднила результати роботи та назвала причини трагедії. Згідно з висновками роботи комісії катастрофа сталася внаслідок дії низки небезпечних факторів, серед яких – практика виконання на літаку АН-26 зльотів “конвеєром”, відмова системи ПРТ-24 лівого двигуна, порушення планової таблиці польотів та ін.