Харкову рано йти з «червоної» зони — Лабцентр

Фото: esp.md

За даними обласного лабцентра, за два останні тижні в області лабораторно підтверджено 8104 випадки COVID-19, 5603 з них — в Харкові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

За даними директора ГО «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Любові Махоти, епідемічна ситуація з COVID-19 в регіоні залишається напруженою, і тенденції до її стабілізації поки немає. Показник захворюваності COVID-19 в області становить 304,67 випадків на 100 тис. населення. У Харкові — 392,77 випадків на на 100 тис. населення.

Темпи приросту показників в області склали 4,1%, в Харкові — 7,5%.
За словами Любові Махоти, це є одним з критеріїв для встановлення «червоного» рівня небезпеки на території.

За даними обласного лабцентра, за останній тиждень проведено 13 697 досліджень методом ПЛР — це 1957 досліджень на добу.
Як повідомив заступник голови Харківської обладміністрації Тарас Пастух, в двох залізничних лікарнях, які визначені для лікування хворих на коронавірус, зараз встановлюється кисневе обладнання. За його даними, лікарні буде відкрито наступного тижня. Крім того, за тиждень область має отримати закуплені кисневі концентратори.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9:00 29 жовтня виявили 35 016 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 575 з яких — за минулу добу.

З 19 жовтня вся Харківська область опинилася в «червоній» і «помаранчевій» зонах.

Додаткові кисневі концентратори будуть купувати для харківських лікарень, де приймають хворих з COVID-19.