Підозрювану у передачі $ 3000 хабаря голову Харківського окружного адмінсуду залишили на займаній посаді

Фото: ssu.gov.ua

Вищий антикорупційний суд залишив на займаній посаді підозрювану в передачі $ 3000 хабаря голову Харківського окружного адміністративного суду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ВАКС.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 28 жовтня. Таким чином, слідча суддя ВАКС відмовила в задоволенні клопотання детектива НАБУ.

Повідомляється, що на думку судді, наведені стороною обвинувачення аргументи були недостатніми для усунення підозрюваної від адміністративної посади голови суду.

“Так, заявлений ризик знищення судової справи, за вирішення якої, за версією обвинувачення, надавалася неправомірна вигода, спростований тим, що детективи вже отримали у розпорядження копії цієї справи. Ризик впливу на заявника в цьому кримінальному провадженні також не став визначальним, адже цей ризик вже нівельований при застосуванні запобіжного заходу шляхом встановлення обов’язку підозрюваної не спілкуватися з заявником. Інші доводи сторони обвинувачення мали абстрактний характер, тому слідчий суддя визнала їх недостатніми для відсторонення від посади”, – йдеться в повідомленні.

Це рішення не є остаточним і може бути переглянуте в апеляційному порядку.

Як повідомляв Харків Times, 21 вересня голову Харківського окружного адміністративного суду затримали під час передачі хабаря в розмірі $ 3000.

22 вересня голові Харківського окружного адміністративного суду, викритій на передачі неправомірної вигоди, повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі»).

Згідно з інформацією на сайті суду, посаду Голови Харківського окружного адміністративного суду займає Ольга Панченко.