Кучер заявляє про недопуск аудиторів керівництвом Центру медицини катастроф

Фото: Олексій Кучер / Telegram

Керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта заборонив допускати до Центру працівників Харківської облдержадміністрації для проведення аудиту.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обладміністрації Олексія Кучера в Telegram.

За словами Кучера, з 22 виїздів аудиторської групи до структурних підрозділів «швидкої» в Харкові й області, аудиторів не допустили до перевірки жодного разу. А всі письмові запити, спрямовані керівництву Центру, були проігноровані. Запитувані копії документів не надано.

Тож аудитори змушені були користуватися даними Департаменту охорони здоров’я Харківської обладміністрації (установчі документи, штатні розписи, фінансові, бюджетні документи, звітність, паспорти бюджетних програм і звіти про їх виконання, аналітичні матеріали), і з відкритих джерел (сайт електронних закупівель «Prozorro») .
Кучер впевнений, що така позиція керівника «швидкої» пояснюється його бажанням приховати інші, більші порушення. «Раджу не гратися в кота й мишки. Ми все одно їх знайдемо», — пише голова облдержадміністрації у своєму Telegram-каналі.
Він також обіцяє, що висновки аудиту і все фото- і відеоматеріали із зафіксованими порушеннями будуть передані до правоохоронних органів.

Як повідомляв Харків Times, за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності КНП Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» виявлено ряд порушень.

Рішення про аудит “Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Олексій Кучер прийняв після того, як під час гри у футбол на тренувальному полі, розташованому на території спорткомплексу «Металіст» по вулиці Плеханівській в Харкові помер 29 -річний громадянин Іраку. До нього двічі приїжджала “швидка допомога”. Другу бригаду довелося викликати, оскільки у першої не працював дефібрилятор.

Кучер заявив, що отримував багато негативної інформації, яка докорінно різниться від вихідної від керівництва “Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”. Але смерть іноземця на футбольному полі стала останньою краплею, і Кучер звернувся до облради з пропозицією звільнити керівника “Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Віктора Забашту, або йому самому написати заяву про звільнення.