Кабмін виділив 3,3 млн грн погорільцям з Дворічанського району

Фото: mvs.gov.ua

Кабінет міністрів України виділив матеріальну допомогу в розмірі 3,3 мільйона гривень жителям Дворічанського району, чиє майно було знищено під час масштабних пожеж, які виникли 2 вересня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови уряду Дениса Шмигаля в Telegram.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, 28 жовтня.

“Люди на Харківщині, які постраждали від пожеж минулого місяця, зможуть почати відновлювати житло. Щойно Уряд виділив 3,3 млн грн на допомогу родинам”, – повідомив Денис Шмигаль.

Він нагадав, що в результаті пожеж, що бушували на території району кілька діб, було знищено понад 20 житлових будинків.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня в двох районах Харківської області виникли пожежі, які через спеку та сильний вітер швидко поширювалися. Поблизу селища Клугино-Башкирівка загорівся очерет, трава і хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє мешканців сіл Гороб’ївка та Грянинівка, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

Остаточна ліквідація пожежі в Дворічанському районі відбулася лише на п’яту добу, 6 вересня о 14:47. Загальна площа, пройдена вогнем, становить 500 га (з них 100 га верхової пожежі).