Інспектору ХНУПС, який влаштував стрілянину на Сумській, повідомили про підозру

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі повідомили про підозру інспектору одного з відділів Харківського національного університету внутрішніх справ за фактом хуліганства (ч. 4 ст. 296 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Досудове розслідування встановило, що інспектор 30 березня 2019 року влаштував бійку з 36-річним чоловіком біля торгового центру на вулиці Сумській. Під час бійки підозрюваний п’ять разів вистрілив в свого опонента з травматичного пістолета. І після цього втік.

За даними слідства, в результаті стрілянини постраждалому були нанесені легкі тілесні ушкодження.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу і відсторонення підозрюваного від займаної посади. Інспектору ХНУВС загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в м Полтава, оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки в Харківській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як повідомляв Харків Times, 17 квітня 2019 року чоловік влаштував стрілянину в ТЦ «Протон» на вулиці Богдана Хмельницького. За словами очевидців, стрілець вів себе агресивно, кричав, що він адвокат. До нього підійшов охоронець і попросив вийти з центру. У відповідь так званий адвокат витягнув зброю. Один з очевидців спробував вибити пістолет. В результаті стрілок зробив два постріли. Після чого його зв’язали.

Наступоного дня за фактом стрілянини, яку влаштував чоловік в торговому центрі в Харкові, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Фото: khar.gp.gov.ua