Харків’янка завоювала три золоті медалі чемпіонату світу з шашок

Фото: kharkivoda.gov.ua

З 15 по 23 жовтня в Туреччині відбулися чемпіонат світу з шашок-64 серед чоловіків та жінок, а також командний чемпіонат світу. Під час змагань харківські гросмейстери завоювали 3 золоті та бронзову медалі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ХОДА.

У змаганнях серед жінок триразовою чемпіонкою стала харків’янка Юлія Макаренкова. У класичній грі серед жінок у кваліфікаційному турнірі, який проходив у сім турів за швейцарською системою, вона набрала дев’ять очок та вийшла у фінальну стадію змагань. У результаті харків’янка здолала трьох суперниць, у тому числі у фіналі вона перемогла росіянку Жанну Бупєєву та стала чемпіонкою світу.

Крім того, на рахунку Юлії Макаренкової – золота медаль у блискавичній грі та перемога на командному чемпіонаті в швидкій грі в складі збірної України. До складу команди також увійшли спортсменки з Дніпропетровської області Олена Коротка та Ольга Губарева.

Бронзову медаль чемпіонату світу серед чоловіків у класичній грі здобув харківський гросмейстер Юрій Анікєєв. У дев’яти турах кваліфікаційних змагань він набрав 10 очок та з третього місця вийшов у фінальну стадію, де у півфіналі поступився росіянину Олександру Георгієву. У матчі за третє місце Юрій здолав іншого російського гросмейстера Миколу Гуляєва.

Як повідомляв Харків Times , харківська спортсменка Юлія Макаренкова стала срібним призером етапу Кубка світу з шашок, який відбувся в столиці Латвії.