У Циркунах не внесли до бюлетеня прізвище кандидата в депутати

У селі Циркуни під Харковом не внесли до бюлетеня прізвище кандидата в депутати Циркунівської об’єднаної територіальної громади.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про подію на виборчій дільниці у селі Циркуни надійшло до Липецького відділення поліції від 48-річного громадянина 25 жовтня о 16:30.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача). Санкція статті передбачає до 3 років обмеження або позбавлення волі.

В ході розслідування зазначеного кримінального провадження слідчі також внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 158-3 Кримінального кодексу (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму). Санкція статті передбачає від 7 до 10 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Як повідомляв Харків Times, станом на 19:00 поліція Харківської області зареєструвала 222 повідомлення про порушення виборчого законодавства.