У Харківській області за перші п’ять годин виборів виборці поскаржилися 55 разів

Станом на 12:00 25 жовтня 2020 р. поліція Харківської області зареєструвала 55 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Відкрито 3 кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 КК.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Так, 25 жовтня до Дергачівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в місті Дергачі та смт. Козача Лопань через несправність замка сейфа, в якому зберігалися бюлетені для голосування, вчасно не розпочали роботу дві виборчі дільниці. А на виборчій дільниці в Малій Данилівці виборець у бюлетені не знайшов прізвище одного з кандидатів в депутати.

За даними фактами слідчі порушили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК.

До Куп’янського відділу поліції звернувся кандидат у депутати. Він повідомив, що в деяких бюлетенях на виборчій дільниці № 4 був вказаний інший номер діляьниці та інші прізвища. Слідчо-оперативна група проводить перевірку.

До Первомайського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що біля входу до виборчої дільниці в Первомайському невідомі особи роздають листівки і пропонують пройти опитування від Президента України.

Аналогічні звернення надійшли до Московського, Новобаварського, Золочівського, Красноградського, Ізюмського та Богодухівського відділів поліції.

До Новобаварського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на проспекті Дзюби до кабінки для голосування зайшли двоє осіб. Як з’ясувалося, з 81-річним чоловіком зайшов його син, оскільки дідусь погано бачить.

До того ж відділу звернулася жінка. Вона розповіла, що кількість квартир в її будинку у виборчих списках перевищує реальну.

У Московський відділ поліції поскаржився громадянин, якому відмовили надати бюлетень за цифровим паспортом. Також надійшла інформація про те, що на стоянці на вулиці Академіка Павлова висить агітаційний плакат.

Інформація про події внесена до Єдиного обліку заяв і повідомлень територіальних відділів поліції. За даними фактами проводиться перевірка. Всі обставини встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, в «день тиші» до поліції надійшли 1041 заява та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Сьогодні три виборчі дільниці — в Ізюмському і Дергачівському районах — не змогли відкритися вчасно.