В Люботині за годину 22 рази поскаржилися в поліцію на незаконну агітацію в “день тиші”

У Харківській області станом на 12:00 поліцейські зареєстрували 24 повідомлення про порушення виборчого законодавства в «день тиші».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Так, 24 жовтня з 07:30 до 08:30 до Люботинського відділення поліції надійшло 22 повідомлення про те, що на вулицях Слобожанській, Джерелянській, Деповській, Ветеринарній та Злагоди розміщена та проводиться передвиборна агітація від кандидатів декількох політичних партій. Під час перевірки повідомлень інформація не знайшла свого підтвердження.

24 жовтня о 10:16 до Дергачівського відділу поліції надійшло повідомлення від Прудянського сільського голови. Жінка розповіла, що, в районі будинку по вулиці Магістральній у місті Дергачі голова адміністрації Дергачівського району та в.о. Дергачівського міського голови нібито зібрали громадян на території місцевого ринку та проводять агітацію за кандидата на посаду голови Дергачівської об’єднаної територіальної громади. Виїздом на місце події будь-яких правопорушень та порушень виборчого законодавства поліцейські не виявили. Заявниця у телефонній розмові повідомила, що до поліції звернулася передчасно, не розібравшись в ситуації. Від написання заяви жінка відмовилася, претензій ні до кого не має.

До Липецького відділення поліції об 11:11 звернувся 30-річний харків’янин. Чоловік заявив про те, що вздовж траси між селами Циркуни та Руські Тишки встановлено близько 10 білбордів з агітацією від однієї з політичних партій.

Інформації зареєстровані у Єдиному обліку заяв і повідомлень територіальних підрозділів поліції. Проводиться перевірка.

Как повідомляв Харків Times, у період із 5 вересня по 24 жовтня 2020 року до органів поліції Харківської області загалом надійшла 321 заява та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

У Харківській області за порядком на місцевих виборах, які відбудуться найближчої неділі, 25 жовтня, стежитимуть 9 тисяч поліцейських.