У Харкові затримали трьох озброєних іноземців (фото і відео)

23 жовтня оперативники Харкова затримали трьох громадян Азербайджану віком 26, 31 і 36 років за незаконне зберігання зброї.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Під час огляду у іноземців виявили та вилучили пістолети, заряджені патронами. Під час обшуку за місцем проживання затриманих працівники поліції вилучили автомат з ознаками переробки з глушником, магазин до нього, оснащений шістьма патронами, коробку з 16 патронами і пакет з речовиною рослинного походження, попередньо, марихуаною вагою близько одного кілограма.

Вилучене відправлено на експертизу. Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Проводиться розслідування за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Також поліцейські перевіряють причетність затриманих до скоєння тяжких злочинів на території Харківської та інших областей України.

За даними слідства, двоє затриманих іноземців в березні цього року прибули на територію України з метою підтвердження злочинного впливу одного з найавторитетніших злодіїв у законі, і переговорів з представниками азербайджанських діаспор.

Як повідомляв Харків Times, 57-річний харків’янин днем 18 вересня підірвав себе невідомим вибуховим пристроєм у власному гаражі на вулиці Алчевських у центрі міста.

Поліція виявила арсенал боєприпасів під час обшуку в гаражі загиблого харків’янина, який покінчив життя самогубством, підірвавши себе гранатою “Ф-1” 18 вересня у гаражі поблизу будинку по вулиці Алчевських. Крім боєприпасів чоловік зберігав зброю і складові до неї.