У Харківській області за порядком на виборах стежитимуть 9 тисяч поліцейських

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області за порядком на місцевих виборах, які відбудуться найближчої неділі, 25 жовтня, стежитимуть 9 тисяч поліцейських.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області з посиланням на керівника главку Валерія Сокуренка.

За словами Сокуренка, близько 6 тисяч працюватимуть безпосередньо на виборчих дільницях, 1,2 тисячі задіяні на патрулювання, також сформовано резерв у кількості 1300 працівників. У день виборів маршрути груп швидкого реагування поліції в сільських районах та спільні патрулі поліції і нацгвардійців у місті будуть наближені до виборчих дільниць. Особовий склад ГУНП в Харківській області переведений на посилений варіант виконання службових обов’язків, Ситуаційний центр працює у надзвичайному режимі. Додатково до роботи у ситуаційному центрі залучені працівники різних служб.

На сьогодні в області створено 73 територіальні виборчі комісії. Усі вони взяті під цілодобову охорону. Охорона окружних та дільничних виборчих комісій здійснюватиметься до завершення підрахунку голосів і вивозу виборчої документації.

Також повідомляється, що в день виборів в кожному територіальному підрозділі поліції працюватимуть по дві слідчо-оперативні групи для швидкого реагування на усі повідомлення про правопорушення та якісного збору первинного матеріалу.

Как повідомляв Харків Times, станом на 22 жовтня поліцейські зареєстрували 260 повідомлень про порушення виборчого законодавства в Харківській області. Відкрито 24 кримінальних виробництва, складено дев’ять адміністративних протоколів.