Ймовірний винуватець смертельної ДТП на Окружній чекатиме суду за ґратами

Фото: suspilne.media

Київський районний суд Харкова сьогодні, 23 жовтня, заарештував 19-річного Дмитра Габишева, підозрюваного у справі про смертельну ДТП на Окружній дорозі 21 жовтня, у якій загинули харківський рятувальник Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Суспільного.

На суді третьокурсник Харківського національного університету ім. Каразіна визнав, що знаходився за кермом у нетверезому стані й до того ж без прав, оскільки його позбавили прав раніше за нетверезе водіння.

Він повністю визнав свою провину та, хоча адвокат просив призначити запобіжний захід, не пов’язаний із позбавленням волі, сказав, що “не знає”, чи потрібно його заарештовувати і “можливо, це правильно”.

Суд повністю задовольнив вимоги прокуратури та заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави.

Мати підозрюваного, Вікторія Габишева, пояснила вчинок сина “молодістю і дурістю” та повідомила, що машина, яка потрапила у ДТП, не належала Дмитру.

“Я думаю, це просто молодість, дурість … Машина була не його, він сів за кермо чужої машини”, – сказала Габишева журналістам.

Вона також запевнила, що, хоча її чоловік – колишній співробітник поліції на пенсії, сім’я не має наміру користуватися будь-якими зв’язками. Батьки підозрюваного мають намір “спробувати допомогти потерпілим”, а їх син “понесе покарання, буде нести відповідальність за скоєне”.

Як повідомляв Харків Times, вранці 21 жовтня, під час зіткнення на перетині Білгородського шосе з Окружною дорогою Toyota Land Cruiser і Daewoo Lanos загинули 41-річний водій Daewoo та його 15-річна дочка.

Загиблий виявився начальником однієї з пожежно-рятувальних частин Харкова.

За кермом Toyota перебував нетверезий 19-річний хлопець, який раніше вже притягався за п’яне водіння.

Прокуратура висловила намір вимагати для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.