У Харківській області вилучили наркотиків на 5 млн гривень (фото і відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області протягом двох днів поліцейські провели у наркодилерів 85 обшуків, під час яких вилучили наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» перевищує п’ять мільйонів гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, до злочинної діяльності причетні понад п’ятдесят осіб, жителів Харкова і району. Вони незаконно зберігали наркотичні засоби і психотропні речовини. У зловмисників вилучили марихуану амфетамін, рослини конопель, у деяких ще – зброю та боєприпаси.

Всього з незаконного обігу поліцейські вилучили понад 120 кілограмів наркотичних засобів та психотропних речовин, понад 35 літрів прекурсорів, понад 1200 рослин коноплі.

Зокрема, правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка збувала метадон в Харкові. Організатором угруповання виявилася 22-річна харків’янка. Крім неї в групу входили ще дві жінки у віці 42 і 44 року. Всі троє збували наркотики шляхом закладок. Затримали їх під час чергової спроби збути “товар”.

Під час обшуків у них знайшли вилучили «чеки» з метадоном, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки та гроші. Ділеркам вже оголосили про підозру за ч. 3 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, правоохоронці викрили діяльність трьох жителів Харкова, які за допомогою Інтернет-мережі та каналів в месенджері поширювали наркотики і психотропи шляхом закладок. Під час обшуків за місцем проживання харків’ян виявили та вилучили марихуану, мефедрон, PVP, марки LSD, галюциногенні гриби, метамфетамін, канабіс, а також зіп-пакети для фасування забороненого товару.

Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження. За всіма виявленими фактами слідчі почали кримінальні провадження, зокрема, за статтями 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання , зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Правоохоронці встановлюють канали надходження наркотиків в Харківську область і коло всіх причетних до розповсюдження наркотиків.