Харківський прикордонник Едуард Атрашкевич отримав звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України військовослужбовцю Харківського прикордонного загону, старшому прапорщику Едуарду Атрашкевичу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

У серпні 2014 року під час виконання бойового завдання на Луганщині дії Атрашкевича допомогли зупинити вторгнення російських диверсантів та бойової техніки.

“Нині Атрашкевич Едуард Юрійович служить у Харківському прикордонному загоні, де демонструє високі показники. За його участі неодноразово затримували порушників, великі партії матеріальних цінностей, прихованих від прикордонно-митного контролю. Злочинці кілька разів намагалися залякати прикордонника погрозами… не на того натрапили”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, Едуард по теперішній час є активним учасником волонтерського руху. Він був одним з ініціаторів відкриття меморіальної дошки загиблим прикордонникам на відділі прикордонної служби “Красна Талівка”.

До сьогодні високе звання Героя України було присвоєне трьом прикордонникам – Ігорю Момоту, Євгену Пікусу та В’ячеславу Семенову; усім – посмертно.

Фото: dpsu.gov.ua