Чотирьох співробітників Жовтневого лісгоспу обвинувачують у збитках на 7 млн ​​гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

Суд розгляне справу щодо чотирьох майстрів лісу Держпідприємства «Жовтневе лісове господарство», які допустили порубку понад 550 дерев на території підприємства.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

На думку слідства, незаконна вирубка стала можливою тому, що обвинувачені “недобросовісно ставлячись до своїх прямих обов’язків і неналежним їх виконуючи, не забезпечили належне зберігання майна державного підприємства, яке їм було ввірене”.

“Внаслідок цього на території зазначеного ДП невстановленими особами незаконно вирубано понад 550 дерев, а саме дубів та ясенів. Сума збитків, завданих державі, складає майже 7 млн грн.”, – розповіли в прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо майстрів складений за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 до 12 750 грн) або без такого.

Як повідомляв Харків Times, слідчі повідомили про підозру двом майстрам лісу ДП «Жовтневе лісове господарство», які «не помітили» факт вирубування дерев на ввіреній їм території.

ДБР повідомило про підозру ще чотирьом працівникам Жовтневого лісгоспу.