Полковнику ніхто не написав

Фото: antikor.zp.ua

Другий апеляційний адміністративний суд поновив на посаді начальника Індустріального відділу ГУ Нацполіціі в Харківській області, звільненого майже рік тому за відсутність реакції на протиправну поведінку підлеглого (той користувався викраденим автомобілем).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Єдиного держреєстру судових рішень.

Згідно з повідомленням, суд задовольнив скаргу позивача (за даними ЗМІ, це полковник Сергій Денисенко) на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 2 березня 2020 року і постановив поновити звільненого на посаді з 1 листопада 2019 р. Підставою для такого рішення стало порушення процедури звільнення.

Як випливає з судового рішення, апеляційний суд встановив, що інформація, яку містять матеріали суду першої інстанції, не відповідає дійсності. Про злочин підлеглого (за ігнорування якого полковник Денисенко поплатився кріслом) йому ніхто не доповідав. Згаданий в справі співробітник СБУ не інформував полковника (як встановив окружний адміністративний суд), а навпаки, сам хотів отримати від нього інформацію. Потерпілий власник викраденого авто з начальником райвідділу не зустрічався і ніяким іншим чином не спілкувався, а отже, і своїми підозрами не ділився. Більше того, він повідомив суду, що ніколи не писав жодних заяв на цю тему і не збирався цього робити, навіть якби йому запропонували, «оскільки не хотів розголошувати вказану обставину».

Вся історія почалася минулого літа, коли у мешканця Київа викрали припаркований біля будинку автомобіль. Він написав заяву в поліцію, пост в Facebook і почав власне розслідування. В результаті сліди привели до Харкова, до двох братів, які працювали в поліції. Власник машини поділився своїм відкриттям із слідчим, але не помітив відповідних дій від нього.

Як повідомляв Харків Times, 25 жовтня 2019 р поліція почала службову перевірку за фактом можливої ​​причетності працівника територіального підрозділу поліції до вчинення правопорушення.

Також за цю справу взялося Держбюро розслідувань.

28 жовтня двох співробітників поліції відсторонили від виконання службових обов’язків на період проведення службового розслідування.

1 листопада 2019 року начальник ГУНП затвердив висновок службового розслідування, після чого полковника звільнили з органів поліції.

У січні 2020 року Індустріальний відділ поліції очолив новий керівник.