Підрив елеватора в Харкові: що планується далі

Повністю демонтувати покинутий елеватор біля Південного вокзалу, частину якого підірвали 18 жовтня, мають намір до кінця 2020 року. Після чого на розчищеному місці планують побудувати новий житловий комплекс.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення СтройОбзора з посиланням на заступника голови правління АТ “Трест Житлобуд-1” Леоніда Корецького.

За словами Леоніда Корецького, розбирання території відбуватиметься в кілька етапів.

18 жовтня було підірвана так звана вагова. Причому план підриву спочатку передбачав нахил будівлі, що дозволяло полегшити демонтаж конструкції.

Другим етапом очищення території стане розбирання вертикальних труб без використання зарядів. Одна труба вже розібрана наполовину.

Третім етапом, орієнтовно в грудні, буде підрив самої будівлі елеватора яка повинна впасти набік, як раз на місце демонтованих труб.

На території колишнього елеватора «Житлобуд-1» планує побудувати три 16-поверхових будинки з розвиненою інфраструктурою, можливо, це будуть гостинки. За словами Корецького, будівництво багатоповерхівок – це не остаточний варіант, плани компанії можуть помінятися.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, 18 жовтня на вулиці Євгена Котляра підірвали частину однієї з будівель покинутого з середини 90-х років елеватора.