Перешкоди для транспорту і пошкодження агітаційних білбордів: передвиборчі порушення в Харківській області

Фото: poltava.to

Поліцейські станом на 19 жовтня зареєстрували 199 повідомлень про порушення виборчого законодавства в Харківській області, дев’ять з них – за минулу добу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Так, 18 жовтня кандидат в депутати Харківської обласної ради поскаржився поліції, що невідомі розмалювали фарбою з балончиків рекламні білборди по проспекту Ювілейному в Харкові.

У Лозівському районі місцева мешканка повідомила про те, що, на її думку, проводиться незаконна агітація – невідомі роздають агітаційні матеріали.

Ще одне звернення про розміщення палатки і проведення передвиборної агітації надійшло до Первомайського відділу поліції від кандидата в депутати міської ради. Заявник попросив перевірити законність проведення агітації.

У Чугуївський відділ поліції звернувся представник громадянської мережі «ОПОРА» та повідомив, що в місті Чугуєві по вулиці Харківській представники політичної партії встановили куб, частина якого знаходиться на проїжджій частині і заважає руху транспорту.

Всі повідомлення зареєстровані в територіальних відділах поліції. Проводиться перевірка.

Довідка. Станом на 19 жовтня поліцейські розслідують 20 кримінальних проваджень. Вісім з них відкриті по ч. 1, 2 і 4 ст. 296 КК (хуліганство), чотири – за ч. 2,3 ст. 160 КК (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму), три – за ч. 1 ст. 157 КК (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).

Ще два кримінальні провадження відкрито по ч. 1,4 ст. 358 КК (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), і по одному – за ч. 2 ст. 158-3 КК (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму), по ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна) і за ч. 1 ст. 125 КК (умисне легке тілесне ушкодження).

Крім цього, працівниками поліції складено дев’ять адміністративних протоколів: 1 – за ст. 173, 6 – по ст. 212-13, 2 – за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв Харків Times, поліція з’ясовує подробиці нападу на агітнамет «Європейської солідарності».

А також розслідує напад на агітаційний намет «Команди Зе!».