Біля покинутого будинку бібліотеки чоловік намагався згвалтувати 11-річну дівчинку

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітники Чугуївського відділу поліції проводять розслідування обставин спроби зґвалтування 11-річної дівчинки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Із заявою про спробу зґвалтування неповнолітньої до поліції звернулася мати дівчинки. За її словами, 16 жовтня близько 12:00 у покинутої будівлі бібліотеки Коробочинського навчально-виховного комплексу до її дочки і двох подруг чіплявся невідомий чоловік. Він пропонував дівчаткам, найстаршій з яких виповнилося 16 років, а молодшій – всього дев’ять, вступити з ним в статевий акт.

Наступного дня поліцейські з’ясували, хто чіплявся до неповнолітніх. Ним виявився неодноразово раніше судимий 50-річний місцевий житель.

“Встановлено, що зловмисник в стані алкогольного сп’яніння чіплявся до дітей та запропонував їм вступити в статеві відносини.  Дівчата  почали тікати, але чоловік схопив 11-річну дівчинку за руку та не відпускав. В подальшому дитина ривком звільнила руку та втекла з місця події.”, – розповіли в поліції.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч.3 ст. 15, ч. 4 ст. 152 КК (замах на зґвалтування). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Куп’янського відділу поліції затримали 43-річного чоловіка, який намагався згвалтувати 13-річну дівчинку.