У Харкові суд у справі Штепи перенесли на кінець жовтня

Фото: РБК Украина

Орджонікідзевський райсуд Харкова знову переніс засідання у справі екс-мера Слов’янська Нелі Штепи, обвинуваченої в посяганні на територіальну цілісність України. Заплановане на 16 жовтня засідання не відбулося через погіршення епідеміологічної ситуації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу, який посилається на інформацію адвоката Штепи Олександра Шадріна.

«Захист ще напередодні подав клопотання про перенесення засідання у справі Штепи в зв’язку з погіршенням епідеміологічної обстановки в Харкові, який має «червоний» статус», – зазначив Шадрін.

За його словами, наступне засідання суду призначене на 11:00 29 жовтня.

«Даних щодо приїзду Штепи до Харкова немає», – додав адвокат.

За словами адвоката Шадріна, обрання для Штепи запобіжного заходу не відбулося з 2018 року.

Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України. На суді вона говорила, що закликала Путіна увійти в Слов’янськ під дулом терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань дані «під дулом автомата». Їй загрожує довічне.

Як повідомляв Харків Times, ексмер Слов’янська Неля Штепа отримала компенсацію 3600 євро, яку за рішенням Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) їй мала виплатити держава Україна.

Штепа, яку шостий рік судять в Харкові, має намір знову стати мером Слов’янська.