У Харківській області за день висадили 40 тисяч дерев

Фото: kharkivoda.gov.ua

16 жовтня в рамках проекту «Озеленення України» в Харківській області висадили 40 тисяч дерев.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Ця акція є частиною глобальної ініціативи по висадці дерев в 100 країнах світу. Директор Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Скляров нагадав, що акція повинна була відбутися в березні цього року, але її проведення перенесли на осінь.

«Так само як по всій країні, на теренах Харківщини висаджені в цей день близько 40 тисяч сіянців сосни звичайної та дуба черешчатого приблизно на площі майже 8 тисяч га. Для цього у нас вирощується посадковий матеріал із закритою кореневою системою та відкритою. Зараз на цій площі висаджуємо сіянці сосни звичайної із закритою кореневою системою, яка дасть можливість майже стовідсоткового приживлення», – розповів головний лісничий області.

В акції взяли участь лісники, школярі та волонтери.

Юні лісівники Утківської шкільного лісництва Харківського району, що сьогоднні висаджують саджанці, раніше допомагали їх вирощувати.

«Ми допомагаємо Жовтневому лісництву з вирощуванням сіянців сосни звичайної, доглядаємо за сіянцями лісових культур у лісорозсаднику шкільного лісництва. Ми кожного року беремо участь у створенні нових лісонасаджень. На сьогодні нами висаджено вже 11 га лісу й лісосмуг. Також ми провели ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, масове збирання та здавання на перероблення твердих побутових відходів. Провели разом з лісником патрульні рейди з боротьби із засміченням лісів та охорони ялинок», – розповіли юні лісівники.

Всього в рамках акції в Україні планують висадити мільйон дерев.