Перераховано перші кошти для виплат сім’ям загиблих в авіакатастрофі АН-26Ш

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Міністерство оборони перерахувало перші кошти для виплати одноразової грошової допомоги за військовослужбовців, загиблих внаслідок катастрофи літака АН-26Ш у Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Міноборони.

“Понад 28 мільйонів гривень спрямовано Сухопутнім військам Збройних Сил України для розподілу по військкоматах. Наступного тижня військові комісаріати перерахують ці кошти на рахунки одержувачів допомоги”, – йдеться в повідомленні.

Наразі рішення про виплати прийнято щодо 19 загиблих курсантів Харківського Національного університету Повітряних Сил. Документи щодо них розглянуто Комісією Міноборони, протокол засідання якої затверджено Міністром оборони України.

На сьогодні продовжує працювати Урядова комісія та триває робота з проведення технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш. Результати роботи останньої мають бути подані Міністру оборони України до 25 листопада.

Рішення про решту виплат буде прийнято після остаточного офіційного встановлення всіх обставин та причин авіакатастрофи.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня під Чугуєвом, на відстані близько 1 км від міста у напрямку Харкова біля автотраси впав і загорівся літак. На борту знаходилося 27 військових, 25 з них загинули під час катастрофи, ще один курсант, що отримав 90% опіків, помер наступного дня у лікарні.

На місці катастрофи літака Ан-26Ш поблизу Чугуєва встановлено пам’ятний знак.

6 жовтня на площі Свободи в Харкові попрощалися з 25 загиблими в авіакатастрофі літака АН-26 під Чугуєвом. Присутні на церемонії не могли стримати сліз і в знак скорботи і поваги до загиблих ставали на коліна.