Харківські школи йдуть на канікули, дитсадки продовжать працювати – міськрада

Фото: city.kharkov.ua

Осінні канікули в школах Харкова пройдуть з 19 жовтня по 1 листопада, дитячі садки міста працюють і будуть працювати далі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради з посиланням на директора Департаменту освіти Ольгу Деменко.

За її словами, школярі повинні були відпочивати з 24 жовтня, але тепер підуть на канікули з понеділка і приступлять до навчання 2 листопада. Після канікул не планується перехід на повну дистанційну форму навчання, як під час весняного карантину. Ольга Деменко відзначила, що для початкової школи така форма не ефективна, тому що формування навичок дитини, її творчих здібностей і лідерських якостей має проходити в колективі. При цьому, якщо епідеміологічна ситуація не покращиться, навчальні установи зможуть використовувати елементи дистанційного навчання для старших учнів.

«У старшій школі це навіть іноді корисно, коли якісь предмети будуть віднесені до дистанційного навчання, а деяким – приділятиметься більша увага. Учні початкової школи будуть у будь-якому випадку вчитися, а щодо старшої та середньої – зможемо використовувати елементи дистанційної освіти, але таким чином, щоб дітям це було на користь», – зазначила Ольга Деменко.

Також директор департаменту повідомила, що всі 203 дитячі садочки міста працюють і працюватимуть надалі. Стан здоров’я дітей там контролюється – їм вимірюють температуру, ведеться опитування батьків, дотримується масковий режим, виконується дезінфекція приміщень та інші необхідні протиепідемічні заходи.

Ольга Деменко підкреслила, що заклади освіти забезпечені необхідними дезінфікуючими засобами та термометрами за рахунок міського бюджету.

«Звичайно, нам доводиться контролювати дотримання протиепідемічних заходів, але це вже ввійшло у звичку, бо у дитячих садочках працюють над цим з липня. А з батьками школярів ми проводили роз’яснювальну роботу, і наразі всім звично, що батьки до школи не заходять, приходять в масках, що діти входять через кілька входів, у школах розмежовані перерви, графіки харчування, що приміщення дезінфікуються, тому ці заходи будуть лише посилюватися. Якщо потрібно, звертаємося до Харківської міської ради за додатковим виділенням коштів, тому що фінансування протиепідемічних заходів повністю лягло на плечі міської ради, і нам вдалося впоратися із забезпеченням навчальних закладів усім необхідним», – зазначила директор департаменту.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9.00 17 жовтня виявили 27 929 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 472 з яких – за минулу добу.

Харків, Люботин та три райони області з понеділка, 19 жовтня, увійдуть у “червону зону” карантину.

Влада Харкова визначила обмеження після входження міста в «червону» зону.