У Муніципальній галереї відбудеться виставка ассирійської художниці

Відкриття виставки графічних робіт сучасної ассирійської художниці Марго Саркісової “6769” відбудеться сьогодні, 16 жовтня, в арт-підвалі Харківської муніципальної галереї.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як повідомили організатори, “6769” – проєкт про шлях складних рішень, саморозвінчання та віднайдення себе. Його точкою відліку став 2019 рік, або ж 6797 рік за ассирійським літочисленням.

“Рідна культура як сила і як травма – така полярність переживань породжує внутрішню пульсацію виставки “6769”. Марго вдивляється не у привабливі і піднесені книжкові образи, нерв її робіт – саме життя, зліпок буденного світовідчуття”, – зазначають в галереї.

За словами організаторів, з одного боку, художниця констатує вихід з кола власної культури, не бажаючи приймати увесь тягар її традицій і порядків, з іншого боку – не може і не хоче рвати зв’язок з рідним світом.

На виставці буде представлена серія графіки із центральною роботою “Ініціація” – 5 великих графічних полотен, які розповідають про шлях важких змін. Також до експозиції увійдуть особисті артефакти художниці, які стосуються ассирійської культури та її родини. В рамках заходу художниця проведе авторську екскурсію.

Відкриття експозиції – о 18:00.

Працюватиме виставка з 19 жовтня по 6 листопада.

Екскурсії проводитимуться з дотриманням усіх заходів відповідно до карантинних вимог.

Довідка. Марго Саркісова – ассирійська художниця українського походження. Живе та працює у Харкові. Випускниця Харківської державної академії дизайну і мистецтв (майстерня І. Яхіна). Учасниця українських та зарубіжних виставок і проєктів. Фіналістка конкурсу сучасного образотворчого мистецтва ім. Натана Альтмана 2017 та 2018 років. Учасниця фестивалю “PRINTFEST_100″, була відібрана у групову міжнародну виставку ” International Print Center New York (USA)” у січні 2020 року. Роботи художниці знаходяться у приватних колекціях в Данії, США, Франції, Канаді, Італії, Індії, Німеччині, Чехії.