Електромеханіка Укрзалізниці підозрюють в крадіжці палива на 411 тисяч гривень

Фото: 112.ua

Поліція Харкова проводить розслідування за фактом розкрадання палива, вчиненого в підрозділі регіонального філіалу акціонерного товариства “Укрзалізниця”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Слідство встановило, що в зазначеному підрозділі з 1 листопада 2019 по 31 березня 2020 було присвоєно понад 13 000 літрів бензину А-95 і А-92 і понад 10 000 літрів зрідженого вуглеводневого газу на загальну суму понад 411 тисяч гривень. Повідомляється, що в злочинній схемі брали участь посадові особи підрозділу. Вони склали недостовірні офіційні документи, що дозволило привласнити паливо, отримане підрозділом для заправки легкових автомобілів.

16 жовтня 56-річному старшому електромеханіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, СБУ попередила в Харківській області державні збитки під час тендерних закупівель Укрзалізниці.