Поліція відкрила кримінальне провадження через конфлікт агітаторів від “Слуги народу” та “Європейської солідарності” у Харкові

Фото: Європейська Солідарність - Харківщина /Facebook

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом конфлікту між агітаторами політичних партій, що стався 15 жовтня у Московському районі Харкова. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Конфлікт виник на вулиці Валентинівській між агітаторами партій “Слуга народу” та “Європейська солідарність” через місце розташування столу з агітматеріалами однієї з політсил. 63-річна жінка, яка звернулася до поліції, розповіла правоохоронцям, що її опонент пересунув цей стіл, зібрав намет і пішов. Крім того, жінка заявила, що цей чоловік “зачепив її фрагментом конструкції”, але до лікарні вона не зверталася.

Також 15 жовтня до поліції надійшла інформація про те, що по вулиці Героїв Праці, невідома особа встановила причеп від автомобіля, на якому розміщений рекламний щит на підтримку кандидата на посаду міського голови, і який може заважати автомобільному руху.

Окрім цього до поліції повідомляли про конфлікти з представниками політичних партій щодо начебто незаконного розміщення агітаційних рекламних щитів із зображенням кандидата на посаду міського голови та наметів поблизу дитячих майданчиків.

Усього протягом минулої доби, 15 жовтня, у Харківській області поліцейські зареєстрували 163 повідомлення про порушення виборчого законодавства.

З початку передвиборчої кампанії відкрито 17 кримінальних проваджень, складено 8 адміністративних протоколів.

Як повідомляв Харків Times, Харківська обласна організації партії “Європейська солідарність” звинуватила представників партії “Слуга народу” в політичному тиску та у нападі на агітаторів ЄС. У заяві партії говорилося, що “агітатори партії “Слуга народу” розкидали агітаційний матеріал та намагалися завдати травми ножем нашому представникові”, при цьому “злочинець з місця події втік”.

Поліцейські розпочали перевірку обставин конфлікту між передвиборчими агітаторами двох політичних сил на вулиці Валентинівській.