Облрада виділила гроші на ШВЛи для дітей і нову реанімацію для дорослих

Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківська обласна рада на своїй XXVI сесії вчора, 15 жовтня, перерозподілила кошти Комплексної програми “Здоров’я Слобожанщини на 2019-2020 роки” й виділила 17 млн гривень – на зміцнення матеріальної бази та оновлення обладнання в обласних інфекційних лікарнях.

Про це Харків Times стало відомо з рішення сесії.

Сім мільйонів з цієї суми будуть спрямовані на придбання апаратів штучної вентиляції легенів для обласної дитячої інфекційної лікарні.

Решта 10 млн спрямовані на капітальний ремонт частини п’ятого поверху головного корпусу обласної інфекційної лікарні. Тут буде створено ще одне відділення реанімації, розраховане на 20 ліжок. На ці гроші планують обладнати санпропускник і медичні кабінети, операційну та окремий ліфт для доставки хворих. Також проект передбачає об’єднання двох палат з одним медсестринським постом.

Ще сім мільйонів виділені для надання одноразової грошової допомоги тим медикам, які захворіли COVID-19 після лікування хворих і ліквідації наслідків поширення коронавирусной хвороби.

Як повідомляв Харків Times, за словами завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Харківської медичної академії післядипломної освіти Володимира Корсунова, обласна клінічна інфекційна лікарня переповнена хворими на коронавирусну хворобу, місць у реанімації не вистачає.