Новий урбан-парк відкрили на бульварі Юр’єва (фото)

Фото: сity.kharkov.ua

У п’ятницю, 16 жовтня на бульварі Юр’єва відкрили найбільший урбан-парк в Україні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Засновник платформи розвитку вуличних культур міста Харкова «Street Culture» Єгор Матюхін розповів, що цей урбан-парк – поки єдиний подібний в Україні. Він унікальний тим, що складається з семи локацій, таких як стрітбол, стрітворкаут, панна-корт для вуличного фтубола, корт для вуличного футболу 3х3, паркур-траса, скейт-парк і памп-трек.

«Тут пов’язані один з одним практично всі види вуличних культур. Все продумано – від навігації до екологічності. Покриття везли з Європи, тому що в Україні такі не виробляють. Кожна локація проєктувалася людьми, які цим займаються. Паркур-траса – паркур-атлетами, стрібольний корт – Українською стрітбольною лігою, стріт-воркаут – командою «Barstylers», – розповів Єгор Матюхін.

За його словами, в урбан-парку такого рівня будуть проводити змагання національного і міжнародного рівнів. Він також повідомив, що в Харкові вже відкрили три урбан-парки – на бульварі Юр’єва, к Молодижному парку і Холодногірському сквері. А в планах – побудувати парки для вуличних культур в кожному районі міста, а також створити урбан-центр і урбан-кемп. Зокрема, наступного року планується відкрити урбан-парк на Салтівці, в парку Перемоги, і там буде вже 12 спортивних локацій – графіті-спот, скеледроми тощо.

Як повідомляв Харків Times, 4 жовтня в Харкові відкрили першу частину реконструйованого скверу біля Будинку культури ХЕМЗ.