Двох харківських податківців звинувачують у збитках на 8 млн грн

Фото: dbr.gov.ua

До суду направлено обвинувальний висновок у відношенні двох головних державних ревізорів-інспекторів одного з управлінь Головного управління Державної податкової служби в Харківській області. Їх звинувачують у службовій недбалості, в результаті якої до державного бюджету не стягнуто кошти на загальну суму понад 8 млн 141 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

“За даними слідства, наприкінці 2018 року інспектори проводили виїзну перевірку платника податків, який був задіяний у злочинній схемі щодо мінімізації податкових зобов’язань зі сплати податку на додану вартість та податку на прибуток при ввезенні і реалізації на території України товарів з Китайської Народної Республіки. У ході перевірки, через недбале ставлення до своїх службових обов’язків, податківці упустили факти порушення податкового законодавства у діяльності платника податків та не відобразили їх у відповідному акті перевірки.”, – розповіли в прес-службі.

Судити їх будуть за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4 250 грн до 12 750 грн) або без такого.

Як повідомляв Харків Times, двом головним державним ревізорам – інспекторам відділу перевірок в сфері торгівлі управління аудиту Головного управління ДПС в Харківській області повідомили про підозру у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).