Прокуратура вимагає, щоб міськрада повернула державі майно

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Харківська місцева прокуратура №3 направила до господарського суду Харківської області позов до Харківської міської ради, Управління комунального майна Департаменту економіки та комунального майна міськради, якогось ФОП та “третьої особи” – про визнання недійсним рішення міськради, а також договору купівлі-продажу та витребування майна вартістю понад мільйон гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як встановили у прокуратурі, міськрада приватизувала нежитлові приміщення площею близько 585 кв. метрів за спрощеною процедурою без проведення аукціону, в подальшому ці приміщення кілька разів перепродавали.

“Таким чином, з власності територіальної громади Харківської міської ради вибули нежитлові приміщення вартістю понад 1 млн гривень”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що на підставі ст. 387, 388 Цивільного кодексу України це майно повинно бути витребуване в останнього власника.

Як повідомляв Харків Times, Харківська місцева прокуратура №3 направила до господарського суду області позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення Харківської міської ради про закупівлю та висадку в Саду Шевченка зелених насаджень на суму 19 мільйонів гривень. Також прокуратура вимагає визнати недійсним договір про закупівлю цих робіт.