Облрада не побачила у діях депутата Булаха “складу злочину”

Фото: vecherniy.kharkov.ua

Харківська обласна рада на своєму пленарному засіданні сьогодні, 15 жовтня, відмовилася звертатися до НАПК та в поліції з приводу “конфлікту інтересів і використання депутатського мандата у корисливих цілях” депутатом Дмитром Булахом, як запропонував депутат Альберт Кононенко.

Про це Харків Times дізнався на пленарному засіданні XXVI сесії Харківської облради VII скликання.

На думку Кононенко, Булах, нібито, використовував свій депутатський мандат “у корисливих цілях”, оскільки направляв депутатські запити, згодом використовуючи відповіді вже у якості керівника громадської організації, де “отримує зарплату”.

Заступник голови облради Віктор Коваленко з цього приводу заявив, що це – перший випадок в історії Харківської облради, коли “особисті відносини переносяться до сесійної зали”.

“Я вважаю, що це питання політично ангажоване, перед виборами. Ми знаємо депутата Булаха як енергійного і дійсно емоційного депутата. Але я вважаю, що це питання стосується міждепутатських стосунків. Якщо ми будемо це питання вирішувати у депутатському залі, це буде депутатська клоунада” , – сказав Коваленко.

У підсумку за внесення питання до порядку денного сесії висловилися всього 36 депутатів.

Як повідомляв Харків Times, за інформацією, наданою депутатом облради Аьбертом Кононенко, йому має бути виплачено компенсацію “за шкоду, заподіяну органами досудового розслідування”.