Мистецьким закладам виділено 36 млн грн на зарплату та опалення

Мистецьким установам Харківської області передбачено фінансову підтримку у розмірі 36,3 мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі облради.

Відповідне рішення прийнято депутатами Харківської обласної ради під час пленарного засідання ХХVІ сесії для недопущення заборгованості за захищеними видатками на оплату праці та оплату спожитих енергоносіїв у закладах культури.

За словами голови обласної ради Сергія Чернова, сьогодні важкі часи переживають театри, обласна філармонія, ансамблі, художні та музичні колективи, які обмежені у своїй діяльності через поширення коронавірусної хвороби.

“Тому серед змін до Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки необхідним є збільшення орієнтовних обсягів фінансування на 36,3 млн грн. Кошти будуть спрямовані на оплату праці та спожиті енергоносії”, – пояснив очільник облради.

Окрім того, серед інших змін – збільшення фінансування на 1,3 млн грн для проведення на належному рівні культурно-мистецьких заходів; створення інформаційної електронної системи об’єктів культурної спадщини; розроблення проєктно-кошторисної документації для проведення ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт на пам’ятках історії та монументального мистецтва, тощо.

Як повідомляв Харків Times, з 15 жовтня рішенням Харківської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки заборонено проведення концертів в регіоні через різке зростання захворюваності коронавирусной інфекцією.

Слідчі Нацполіціі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення вимог карантину при проведенні концерту в Новобаварському районі Харкова.