Команда Кернеса звинуватила губернатора Кучера в “узурпації влади”

Команда “Блоку Кернеса – Успішний Харків” звинуватила голову Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера в тому, що його заява, ніби він тепер “у відповіді за Харків” є спробою узурпації влади.

Про це Харків Times стало відомо із заяви, опублікованї на сайті цієї політсили.

“Кілька днів тому губернатор області заявив про те, що він тепер у відповіді за Харків. Це є спробою узурпації влади, оскільки згідно з українським законодавством – місцеве самоврядування і президентська вертикаль, яку представляє в регіоні Кучер, різні гілки влади”, – йдеться у заяві під назвою “Не дамо зеленому політику узурпувати владу”.

У своїй заяві члени команди намагаються “пояснити недосвідченому зеленому політику”, що в них є лідер – Геннадій Кернес – “якого на минулих виборах Харківського міського голови висловили довіру 68,5% городян”. І команда не використовує ім’я цього лідера на нинішніх виборах, а “просто продовжують втілювати в життя ті завдання, що їм поставив мер, який іде на поправку”.

Люди з команди Кернеса “не зрадили йому, не розбіглися” і зараз “в очікуванні швидкого повернення Геннадія Адольфовича з Німеччини, реалізують його стратегію успішного Харкова”, – стверджують автори заяви.

Перший заступник мера міста Ігор Терехов у цьму тексті названий “головним соратником і другом Геннадія Кернеса”.

“Колишньому адвокату варто було б краще потренуватися у вивченні матчастини своїх повноважень і не робити заяв, за які його, як він каже, тренеру і вчителеві, було б соромно”, – радять наостанок автори документу.

Як повідомляв Харків Times, Олексій Кучер став шостим кандидатом на пост мера Харкова на майбутніх місцевих виборах. Станом на 31 серпня про свій намір поборотися за крісло Харківського міського голови повідомив чинний мер Геннадій Кернес (Блок Кернеса – Успішний Харків), Андрій Коломійцев (ВО Свобода), Микита Соловйов (Демократична сокира), Олександр Фельдман (ОПЗЖ), Ігор Черняк ( команда Світличної “Разом”).