Поліцейські розслідують 15 кримінальних проваджень через порушення виборчого законодавства

Фото: poltava.to

У Харківській області станом на 15 жовтня відкрито 15 кримінальних проваджень через порушення виборчого законодавства.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіцї області.

Сім проваджень відкрито за ч. 1 і 2 ст. 296 КК (хуліганство), два – за ч. 1 ст. 157 КК (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії). Ще два – за ч. 1,4 ст. 358 КК (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та два – за ч. 2,3 ст. 160 КК (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму).

По одному провадженю відкрито за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна) та за ч. 2 ст. 158-3 КК (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії).

Окрім цього, працівниками поліції складено 8 адміністративних протоколів: 1 – за ст. 173, 5 – за ст. 212-13, 2 – за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також повідомляється, що протягом доби, 14 жовтня поліцейські зареєстрували 149 повідомлень про порушення виборчого законодавства в Харкові та області. Вісім з них надійшли до Холодногірського, Дергачівського та Куп’янського відділів поліції.

Заявники повідомили про агітаційні листівки кандидатів від різних партій, виявлені на зупинках громадського транспорту, деревах, стовпах населених пунктів.

Інформації внесені до Єдиного обліку територіальних відділів та відділень поліції. Проводиться перевірка.

Як повідомляв Харків Times , “Європейська солідарність” заявила про напад на своїх агітаторів у Харкові.