Фінансування дорожньої інфраструктури у Харківській області збільшено на 32 млн грн

Фінансування дорожньої комунальної інфраструктури у Харківській області збільшено на 32 мільйони гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі облради.

Відповідні зміни до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки прийняли сьогодні, 15 жовтня, на ХХVІ сесії Харківської обласної ради VІІ скликання.

За словами голови облради Сергія Чернова, до керівництва державного підприємства «Дороги Харківщини» неодноразово зверталися представники органів місцевого самоврядування області щодо винайдення можливості фінансування важливих для розвитку територій комунальних об’єктів в межах розподілених коштів з метою підвищення ефективності відновлення дорожньої інфраструктури та використання бюджетних коштів.

«В рамках змін до Програми зменшено видатки на суму 32 млн грн для капітальних ремонтів місцевих автодоріг та відповідно збільшено на зазначену суму фінансування об’єктів комунальної власності», – пояснив Сергій Чернов.

Уточнений перелік об’єктів, відповідно до положень Програми, було розглянуто та погоджено на постійних комісіях облради з питань бюджету й питань розвитку інфраструктури, транспорту, шляхів та зв’язку, а також відповідно до чинного законодавства погоджено Державним агентством автомобільних доріг України. Під час пленарного засідання ХХVІ сесії депутати підтримали запропоновані зміни.

Довідково: Відповідно до сформованого переліку об’єктів ремонту, який погоджено згідно чинного законодавства та положень Програми, затверджено обласною державною адміністрацією, субвенцію з державного бюджету на відповідні цілі в сумі 1 230 045,2 тис грн з врахуванням її залишків за 2019 рік в сумі 18 313,783 тис грн, розподілено на:

  • поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення – у сумі 368 904,8 тис грн;
  • поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення – у сумі 626 523,451 тис грн;
  • капітальний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення (у тому числі штучні споруди та виготовлення проектів капітальних ремонтів об’єктів наступних періодів) – у сумі 103 134,017 тис. грн;
  • об’єкти комунальної власності – у сумі 149 796,715 тис грн.