Зростання захворюваності на коронавірус: як зміниться робота метро Харкова

Фото: MyKharkov.info

Влада Харкова через різке зростання захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19 планує збільшити кількість поїздів в міському метрополітені та, тим самим, скоротити час перебування пасажирів на платформах.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Відповідне доручення сьогодні, 12 жовтня, під час робочої наради дав перший заступник міського голови Ігор Терехов генеральному директору КП «Харківський метрополітен» В’ячеславу Стаматіну.

«Ви повинні розробити графік руху поїздів зі скороченим інтервалом, щоб люди не скупчувалися на платформах. Також ми надішлемо звернення до поліції, щоб вони жорстко контролювали вхід пасажирів у метрополітен, трамваї, тролейбуси і автобуси тільки в масках. У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус, ми посилюємо протиепідемічні заходи на території міста і будемо домагатися суворого дотримання маскового режиму і соціальної дистанції», – зазначив перший віце-мер.

При цьому Ігор Терехов підкреслив, що зупиняти роботу метрополітену міська влада не буде.

З новим графіком інтервалів руху в метрополітені можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9:00 12 жовтня виявили 25 186 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 741 з яких – за минулу добу, що стало новим антирекордом.

З початку пандемії в регіоні помер 421 пацієнт з коронавірусною хворобою COVID-19.