У Харкові ювілейний фестиваль польського кіно проведуть онлайн

Фото: city.kharkov.ua

З 16 по 25 жовтня в Харкові відбудеться XV Фестиваль «Дні польського кіно». У зв’язку з епідеміологічними обмеженнями, пов’язаними із зростанням захворюваності коронавірусною інфекцією, фестиваль вперше пройде онлайн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Традиційно в програмі будуть представлені найцікавіші роботи представників польського кінематографа останніх двох років. Всі фільми демонструються польською мовою з можливістю вибору українських або англійських субтитрів. Безкоштовні онлайн-перегляди будуть доступні для всіх бажаючих на сайті фестивалю.

Глядачі зможуть побачити п’ять картин, які вже отримали нагороди на престижних міжнародних фестивалях, визнання глядачів і світової кінокритики.

Так, глядачі зможуть побачити психологічну драму Яна Комаса “Страсті Христові”. Головний герой, двадцятирічний Даніель, достроково виходить з колонії і робить новий проступок, щоб досягти своєї мрії.

Про драматичну історію трьох товаришів, один з яких закохався у дружину свого друга, розкажуть у фільмі “Залізний міст”. Захоплююча історія про покоління воїнів 1914-1916 років, яка отримала незалежність Польщі показана в картині “Легіони”.

Детальніше про фільми і кінофестивалі можна дізнатися тут.

Захід проходить за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в місті Харкові.