Підозрювані в рейдерському захопленні агрофірми у Валківському районі постануть перед судом

Фото: hk.npu.gov.ua

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт щодо шести осіб, обвинувачених у рейдерському захопленні сільськогосподарського підприємства шляхом підробки документів, що подаються для проведення державної реєстрації, про протиправне заволодіння майном підприємства і групове порушення громадського порядку, скоєних організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч . 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2, ст. 293 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що у 2019 році один з обвинувачених створив злочинну групу, яка здійснила рейдерське захоплення сільгосппідприємства у Валківському районі області.

“Агресивно настроєні молодики показали документи, які свідчили, що відбулась зміна власника підприємства, погрожували розправою та паралізували роботу підприємства”, – йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що державний реєстратор однієї з сільрад Полтавської області за підробленими документами “здійснив незаконні реєстраційні дії” та змінив керівника й власника підприємства.

“За втручання правоохоронців діяльність злочинної групи було припинено та попереджено збитки на суму понад 128 млн грн, а також викрито корупційні зв’язки фігурантів в місцевих органах самоврядування та юстиції”, – стверджують у прокуратурі.

Обвинуваченим загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у липні 2019 року поліцейські Валківського району області затримали 50 осіб, серед яких громадяни Росії та мешканці окупованих територій, за спробу рейдерського захоплення приватного сільгосппідприємства у селі Велика Губщина. У затриманні брали участь групи швидкого реагування та бійці батальйонів поліції особливого призначення.